Wat vergoedt de basisverzekering?

Wat vergoedt de basisverzekering precies?
De basisverzekering vergoedt in Nederland de reguliere zorg voor de behandeling van het coronavirus, ook als u zorgkosten maakt tijdens thuisquarantaine. Houd er rekening mee dat deze kosten eerst worden verrekend met het eigen risico.

U wilt zich preventief laten controleren op het coronavirus, wordt dit vergoed?
Uw huisarts adviseert of controle nodig is. Is dit het geval? Dan krijgt u de kosten hiervan vergoed vanuit de basisverzekering. Houd er rekening mee dat deze kosten onder het eigen risico kunnen vallen.

Bent u verzekerd als u naar het buiteland gaat?
Gaat u op reis naar het buitenland? Controleer dan altijd voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor uw reisbestemming.

Reisadvies groen of geel
Gaat u naar een gebied dat als veilig wordt gezien (reisadvies: groen of geel)? Dan kunt u gewoon gebruikmaken van vergoedingen uit de basisverzekering en eventuele aanvullende pakketten. Ook als het reisadvies verandert als u al op uw bestemming bent.

Reisadvies oranje of rood
Reist u naar een risicogebied (reisadvies: oranje of rood)? Dan krijgt u alleen vergoeding vanuit de basisverzekering.
In het buitenland kunnen de zorgkosten soms veel hoger zijn dan in Nederland. De basisverzekering vergoedt maximaal het Nederlandse tarief. Kosten boven het Nederlandse tarief zijn voor uw eigen rekening.

Alarmcentrale
Heeft u onverwacht zorg of hulp nodig in het buitenland? Neemt u dan contact op met de alarmcentrale 

Wat wordt vergoed als u in het buitenland in quarantaine moet?
Bent u in het buitenland en moet u vanwege het coronavirus in quarantaine? Dan kan het zijn dat u niet alle kosten vergoed krijgt. Dit is afhankelijk van uw situatie. Vergeet niet om altijd de alarmcentrale te bellen voordat u zorgkosten in het buitenland maakt.

Quarantaine in het ziekenhuis
Moet u in quarantaine in een buitenlands ziekenhuis? Dan vergoedt de basisverzekering uw zorgkosten tot maximaal het Nederlandse tarief.

Quarantaine buiten het ziekenhuis
Moet u buiten het ziekenhuis in quarantaine, bijvoorbeeld in een hotel? Dan worden de kosten niet vergoed. Dit geldt ook als u door de quarantaine uw vlucht mist of extra kosten maakt.

U wilt zich in het buitenland laten controleren op het coronavirus. Wordt dit vergoed?
Moet u zich in het buitenland op advies van een arts of de autoriteiten laten controleren? Dan krijgt u de kosten hiervan vergoed vanuit de basisverzekering, maar maximaal tot het Nederlandse tarief.
Wilt u zich op uw eigen verzoek laten controleren op het coronavirus? Dan krijgt u de kosten hiervan niet vergoed.

Delen: